Ahol az elmélet (nem mindig) találkozik a valósággal

A pszichológus nagycsaládja

Nagy Sportágválasztó

2017. május 23. - pszichologusnagycsaladja

A hétvégén újra Nagy Soprtágválasztó! Nálunk ez az egyik legjobban várt rendezvény minden évben (kétszer). Akinek három év feletti gyereke van, és még nem járt kint, idén semmiképp ne hagyja ki!

v_sportagcimlap.jpg

A rendezvényt a Merkapt Sportközpontban tartják, a 10. kerületben. Mi autóval szoktunk menni, hatalmas parkoló van, a személyzet is segít a parkolóhelyek feltöltésében. Az egyes sportágaknak külön sátrai, standjai vannak. Minden elképzelhető és elképzelhetetlen sportág képviseleteti magát, a sportlövészettől a mediballon át az akrobatikus korsárlabdáig. Az összes sportágat ki lehet próbálni. Vannak olyan sportok, ahol ez elég egyszerűen megoldható (pl. küzdősportok), meg olyanok is, ahol ez több kreativitást igényel (mint jéghoki vagy öttusa), de kreativitásból szerencsére nincs hiány, minden standnál nagyon jól szórakoztunk.

A rendezvényre érdemes előre regisztrálni interneten, így külön sorban, gyorsabban juthatunk be, mint ha regisztráció nélkül jönnénk. Érdemes egyébként korán érkezni, később már elég nagy a tömeg, többet kell sorban állni az állomásoknál is. Nem tudom, hogy idén is marad-e ez a rendszer, de a korábbi években a bejáratnál minden gyerek pontgyűjtő lapot kapott, rajta az állomások sorszámaival. Amelyik sportágat kipróbálta, ott kapott egy matricát az adott sorszámra. Ha x számú matricát összegyűjtött, a lapocska leadásával kisebb ajándékot kapott. Ez a rendszer nálunk nagyon jól működött, óriási lelkesedéssel gyűjtögették a kis matricáikat, bár az ajándék nem értékes, de szerencsére ez nem számít nekik egyáltalán. A színpadon folyamatosan sportbemutatók zajlanak, a srácokat főleg a küzdősportok kötötték le, de vannak "csajosabb" aerobik és táncbemutatók is, mindenki talál számára érdekeset. Ismert sportolókkal is találkozni lehet, bár mi a profi sportot nem igazán követjük, így nekünk ez kevésbé érdekes.

Ami nagyon tetszett, hogy sok standon az edzők mellett/helyett az adott sportot űző gyerekek várják az érdeklődőket, ők mutatják meg az alap fogásokat, feladatokat. Nagyon aranyosak, türelmesek, segítőkészek, pedig nagyon nehéz egész nap kint állni a hőségben és százszámra foglalkozni a látogatókkal. Le a kalappal előttük!

Van a rendezvényen egy kajás sarok is, a szokásos vásári kínálattal. Mi eddig mindig ettünk valamit, minden nagyon finom és egyáltalán nincs túlárazva, ami nagyon kellemes meglepetés volt. Így mi kajával csak vészhelyzetre készülünk (ha idén esetleg változna a rendszer), de a tervek szerint ott veszünk valamit, úgyis jó egy kicsit leültetni a gyerekeket pihenni.

A kedvenc állomásaink közül néhány:

Jéghoki

Ez az állomás az egyik legnagyobb kedvencünk. Azt gondolnánk, jéghokit azért nem egyszerű kipróbálni egy nyári rendezvényen, de a kreativitás nem ismer határokat :) Több részes kihívást kell itt teljesíteni, hokiütővel kapura lőni, hokikorongokból minél magasabb tornyot építeni, és itt a személyes kedvencem, a csocsó-jellegű asztali hoki tekergélőkkel, amiről sajnos nincs saját fotóm, de nagyon bírnék egy ilyet itthonra!

v_hoki1.jpg

 v_hoki2.jpg

 

hoki_csocso.jpgKép forrása 

Öttusa

A másik nagy kedvencünk, hihetetlenül kreatív megoldásokkal. A lovaglást nagy gumilovakon ugrálva, az úszást egy kék fólián, kifeszített kötelek alatt kúszva teljesítik a srácok, a célbalövés meg tépőzáras darts :)

v_ottusa1.jpg

v_ottusa2.jpg

Sárkányhajó

A sporttelep végében, földbe ásott vizes medencékben lehet kipróbálni a különféle evezős sportokat. Az egyéni evezéshez a mieink még kicsik, de a sárkányhajóba egyszerre húszan is beférnek, ide a legkisebbek is beülhetnek szülővel együtt.

v_sarkany1.jpg

v_sarkany2.jpg

Akrobatikus kosárlabda

Emlékeztek a Csillag Születikből a Face Team-re? Ezt az állomást ők csinálják, nekifutásból, trambulinról elrugaszkodva lehet kosárra dobálni. Mint minden állomásnál, itt is nagyon aranyosak a kisebb gyerekekkel, ők nem dobnak labdát, csak nekifutnak, és ugranak egy nagyot a trambulinról a szivacsara, a legkisebbeket a segítők még külön meg is reptetik kicsit. Az én gyerekeim ebből nagyjából végtelen számú kört nyomnának, ha rajtuk múlna, úgy kell egy idő után odébb könyörögni őket.

v_kosar1.jpg

v_kosar2.jpg

v_kosar3.jpg

v_kosar4.jpg

Még néhány kép, amik magukért beszélnek:

Vívás

v_vivas.jpg

Gördeszka 

v_gordeszka3.jpg

v_gordeszka2.jpg

Terepfutás

v_terepfutas.jpg

Falmászás

v_falmaszas1.jpg

Curling

v_curling.jpg

Amerikai foci

v_amfoci.jpg

Motorozás

v_motor.jpg

Floorball

v_floorball.jpg

Sportlövészet

v_sportloveszet.jpg

Birkózás  

v_birko.jpg

Akadálypályák minden mennyiségben

v_akadaly.jpg

Végül néhány gyakorlati tipp:

Ha ehhez hasonló tömegrendezvényre megyünk, mindig valamilyen feltűnő színű pólót adok a srácokra, mindegyikre ugyanolyan színűt. Így sokkal könnyebb szemmel követni őket a tömegben, pláne ha több gyerekkel vagyunk, egy pillantással látszik, hogy egy kupacban vannak-e.

v_feltunoruha.jpg

Ilyen rendezvények előtt mindig átvesszük a gyerekekkel, hogy mi a teendő, ha elkeverednek és nem látnak minket. Mindkét zsebükben van egy cetli a nevükkel és telefonszámunkkal - azt hiszem, a karszalagra is ráírják a bejáratnál, de nem emlékszem biztosan -, ha nem találnak minket, odamennek egy felnőtthöz, és megkérik, hogy hívjon fel telefonon. (Volt már rá példa, hogy használták ezt, a nagyobbik fiam azt hiszem alig várta, hogy egy pillanatra ne lásson, és kipróbálhassa.) Szabály, hogy SOHA nem mennek idegen felnőttel SEHOVÁ, a felnőtt megmondja, hogy hol vannak, és mi oda megyünk érte. Ha bárki vinni próbálja valahová, földre fekszik és visít. Ezt el is szoktuk próbálni otthon (nagy röhögések közepette). 

Nem árt felkészülni rá, hogy ez a rendezvény  extra-giga-elképzelhetetlen szinten kifárasztja a gyerekeket. És azt ugye mind tudjuk, a fáradt gyerek hisztis gyerek. Nagyon sok a kipróbálni való, nem igazán lehet a "végére" érni. Érdemes nagyon figyelni a gyereket, és a fáradtság első jeleire elindulni kifelé. Mivel nagy a terület, eltart egy ideig visszajutni a parkolóba (út közben még ott az ezer csábító "csakmégeztazegyetlégyszíííí"), ha az ember az utolsó pillanatig vár, jó eséllyel zombivá fáradt, alig vánszorgó, vagy rosszabb esetben ordítva hisztiző gyereket cipelhet az autóig, ami nem a legszebb befejezése egy amúgy szuper programnak :)

További információért nézzetek szét a rendezvény honlapján: http://www.sportagvalaszto.hu/

Jó szórakozást mindenkinek! 

(Megjegyzés: NEM szponzorált tartalom, nem állunk a szervezővel semmilyen kapcsolatban, a fent leírtak a személyes élményeink.)

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologusnagycsaladja.blog.hu/api/trackback/id/tr8812528649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása